Banankaka
Ingredienser:
75 g smör
2 1/2 dl socker
2 msk mjölk
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mogna bananer
100 g choklad (om man vill)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Gör såhär:
Smält smöret och låt svalna. Blanda det med socker, mjölk, salt och vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dom.
Häll blandningen i bröad form med löstagbar botten.
30-40 minuter, 175°C.
Den ska vara knappt klar i mitten för att bli extra saftig.
Man kan också ha chokladglasyr på toppen om man vill det.
Då behöver du detta:
30 g mjukt smör
2 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
50 g philadelphiaost
Och gör såhär: Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Bred smeten på kakan när den svalnat.
Servera lite vispad grädde till! :-)