Fransk chokladkaka och tacos
Receptet till denna kaka är:
175 gram smör
200 gram mörk choklad
1,5 dl socker
3 st ägg
1,5 dl vetemjöl
Gör såhär:
Smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Dela chokladen i mindre bitar och lägg dessa i det varma smöret. Låt smälta och rör om under tiden tills det blir en fin chokladsmet. Det ska inte koka, ta i så fall bort kastrullen från plattan.
När nästan all choklad smält, ta av kastrullen från plattan så kan resten smälta av värmen som redan finns så slipper smeten bli onödigt varm. Rör tills det blivit en fin chokladsmet.
Häll på strösocker och äggen. Vispa ihop eller rör kraftigt ihop detta till en jämn smet. Använd helst elvisp.
Häll på vetemjölet och rör snabbt ihop till en jämn smet, gärna med elvisp. Tänk på att inte röra eller vispa mer än att det är blandat efter att du tillsatt vetemjölet, det tar bara ca 10 sek med elvisp.
Häll ut smeten i formen.
Baka i nedre delen av ugnen i 175 C, 20 min
Servera med grädde/glass och hallon!
Till middag gjorde jag köttfärstaco. Snabbt och gott!
Du är redig du! Vilken tur Dansken har alltså, han får alltid så god mat. Ser väldigt gott ut allt!
Väntar på att du ska laga något gott ti mi. ;)
Puss
Åhh så smarrigt med god kaka och fin tacos! Mmmmm! Ser riktigt bra ut! Ser fram emot mat och möte, hahaha! :-) Säg ett datum så tar vi det! Pusspuss
tänkte precis som mamma Lena; sicket lyckorus Daniel måste gå i...