Helstekt kyckling med smarrig sås

Provade att steka en hel kyckling i ugnen idag, och det blev väldigt gott och saftigt! Till kycklingen hade vi gelé, en sallad som innehåller ruccola, haricot verts, cashewnötter, fetaost (ska egentligen vara parmensanost) och vitlök, potatis och en jättegod sås. Den här såsen är ett nästan ett måste till helstekt kyckling.



Såsen: 

3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
salt & vitpeppar


Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med mer soja och gelé om det behövs.


Kommentarer
Postat av: Moder Gittan!

Ser riktigt gott ut, gör mkt vad man har för sås till kyckling. Men din ser smarrig ut Birgitta.

Pussen på dig matmor! : )

Ska du ha en dansk blogg sen? Hahaha

2011-02-07 @ 20:47:41
Postat av: Anonym

Ser riktigt gott ut, gör mkt vad man har för sås till kyckling. Men din ser smarrig ut Birgitta.

Pussen på dig matmor! : )

Ska du ha en dansk blogg sen? Hahaha

2011-02-07 @ 20:48:40
Postat av: Iia

mums!

2011-02-08 @ 16:30:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0