Helstekt kyckling med smarrig sås
Provade att steka en hel kyckling i ugnen idag, och det blev väldigt gott och saftigt! Till kycklingen hade vi gelé, en sallad som innehåller ruccola, haricot verts, cashewnötter, fetaost (ska egentligen vara parmensanost) och vitlök, potatis och en jättegod sås. Den här såsen är ett nästan ett måste till helstekt kyckling.

Såsen:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
salt & vitpeppar

Såsen:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
1 msk kinesisk soja
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk vetemjöl utrört i lite vatten
salt & vitpeppar
Blanda allt i en kastrull och koka upp. Låt puttra 5 min och smaka av med mer soja och gelé om det behövs.
Kommentarer
Postat av: Moder Gittan!
Ser riktigt gott ut, gör mkt vad man har för sås till kyckling. Men din ser smarrig ut Birgitta.
Pussen på dig matmor! : )
Ska du ha en dansk blogg sen? Hahaha
Postat av: Anonym
Ser riktigt gott ut, gör mkt vad man har för sås till kyckling. Men din ser smarrig ut Birgitta.
Pussen på dig matmor! : )
Ska du ha en dansk blogg sen? Hahaha
Postat av: Iia
mums!
Trackback