Skogspanna
Mmmmm, gjorde en riktigt god gryta idag - en riktig höstmiddag i februari månad. Champinjoner, lök och lingon är några av ingredienserna. Denna måste ni testa!!!
Detta behöver du:
500 g fläskfilé
1 gul lök
200 g champinjoner
4 dl mellangrädde
1,5 msk kalvfond
2-3 msk lingonsylt
2 msk timjan
salt & svartpeppar
Gör så här: Skär fläskfilén i skivor, bryn i smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan.
Hacka löken och dela svampen i fyra delar. Stek svampen i smör några minuter, salta och peppra lite. Häll i löken och fortsätt steka tills den mjuknar och får lite färg. Häll i grädde, fond och lingonsylt. Koka upp, lägg sedan ner köttet och låt såsen koka i några minuter till. Rör ner timjan i slutet.
Servera med ris eller pressad potatis och gärna lite broccoli till.
Ja detta ser också mycket gott ut! Måste jag testa men tar då bort timjan tror jag....
Imorogn tycker jag du ska låta dansken laga mat till dig...
Säg till han att göra potatismos och falukorv! ; )
Mmmm det ska jag prova!