Ugnsbakad lax
En av mina favoriter är lax i ugn. Det är sååå gott och saftigt! Allra helst ska det vara färsk lax! Smörj en form med smör. Lägg i hela laxbiten (gärna med skinnet kvar, men ta bort benen). In i ugnen i 175 C tills laxen är färdig (ca 15-30 min, beroende på hur stor/tjock laxbiten är) Så enkelt, så gott. Till laxen gjorde jag en senapssås som passar perfekt till lax, pressad potatis och smörstekt sparris.
Såsen:
2,5 dl grädde
2-3 tsk fransk senap
1-2 tsk flytande honung
3 msk vitt vin
salt
vitpeppar
2 msk smör
ev. redning, t ex Majzena ljusa såser
Koka upp grädde, fransk senap, vin och honung under omrörning. Låt puttra några minuter. Blanda i smöret och smaka av med salt och peppar. Om det behövs, så kan man reda av såsen med lite redning.

Klar för ugnen... kryddad med peppar, salt och Knorrs fiskkrydda

Gott!
Såsen:
2,5 dl grädde
2-3 tsk fransk senap
1-2 tsk flytande honung
3 msk vitt vin
salt
vitpeppar
2 msk smör
ev. redning, t ex Majzena ljusa såser
Koka upp grädde, fransk senap, vin och honung under omrörning. Låt puttra några minuter. Blanda i smöret och smaka av med salt och peppar. Om det behövs, så kan man reda av såsen med lite redning.

Klar för ugnen... kryddad med peppar, salt och Knorrs fiskkrydda

Gott!
Kommentarer
Postat av: Iia Bäckström
mmmmm - blev det ngt kvar?!? mums!
Postat av: lovisa
gud så gott!
Postat av: daniela
så så så gott!
Postat av: Mamma
Mmmuuuummmmsss!! var en redig bit lax till två pers!!
Postat av: Nickan
Mmm!
Synd bara att man har en kille som är så kräsen!
Trackback