Räkcocktail

Till nyår gjorde jag en räkcocktail till förrätt.

Väldigt gott och väldigt enkelt! Man kan förbereda det mesta och lägg ihop strax före servering.




Detta behöver du:
(4 pers)
ca 20 räkor (med skal)
1 litet grönsallatshuvud
2 ägg
4 tunna citronklyftor
1 tomat

Till dekoration:
4 4 tsk majonnäs
dillvippor

Rhode island-sås:
2 dl creme fraiche
1,5 dl majonnäs
1-2 msk chilisås
salt och vitpeppar
några droppar pressad citronsaft

Gör så här: Blanda majonnäs, creme fraiche, chilisås, citron, salt och vitpeppar. Låt stå svalt till servering. Hårdkoka äggen och spola dom kalla i kallt vatten. Skölj och dela tomaten i klyftor och äggen i halvor. Skala räkorna. Skölj och strimla salladen och bottna cocktailglas eller små portionsskålar med den. Klicka rhode island-sås över salladen och fyll på med tomat och räkor. Klicka majonnäs på ägghalvorna och sätt dit en dillvippa på varje. Placera ägg och citron överst.

Servera med ett kallt glas vitt vin! ;-)




Kommentarer
Postat av: Mamma

Den smaka jäte bra! Gutt!

2011-01-02 @ 18:57:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0