SEMLOR!

Hemmagjorda semlor! Åååh, vad goda dom är! Olssons hembageri, släng er i väggen! :-) Eftersom jag har en dansk herre i huset fick det bli både danska och svenska semlor. Dom danska semlorna är där glasyr på. Antingen vanlig glasyr eller chokladglasyr.


Färdigbakade!

Detta behöver du:

75 g smör
3 dl mjölk
0.75 dl socker
1 krm salt
2 tsk stött kardemumma
25g jäst för söta degar
1 st ägg
9 dl vetemjöl, ca
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg att pensla med

Fyllning till semlorna
mandelmassa
3 dl vispgrädde
florsocker

Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
kakao

Gör så här: Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i lagom stora bitar, cirka 25 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.


Svensk och dansk semla



Kommentarer
Postat av: Gittan

Fy vad dom Danska ser danska ut! Typiskt med massa choklad o sånt skit! Hahaha

Den svenska ser fin ut! Tur du snart skall flytta till Danmark, du verkar ju mer Dansk än Svensk numera! Jätte fina, men Olssons är ju också bra! : )

2011-01-20 @ 08:53:04
Postat av: Nick

Olssons e bäst:)

2011-01-20 @ 13:39:19
Postat av: Madde

Ja, Olssons är bra. Men mina är bättre och där är mer kärlek i dom ;-) Haha!

2011-01-20 @ 16:50:19
Postat av: Pappa

Madde jättefina semlor det är tur att jag har lärt dig göra dom så fina. Ps. har du stulit tyllen från bageriet?ajabaja det får man inte. MAAAAdddddiiiii

2011-01-20 @ 18:12:52
Postat av: Madde

JA, nu är tyllen min!!! Ha ha ha.

2011-01-20 @ 18:43:38
Postat av: niklas

Ja för ja tyckte de fattades tyllar där i dag. Kan ju knappt jobb nu. Birgitta den lämnar du tillbaks!!!

2011-01-20 @ 18:52:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0