SEMLOR!
Hemmagjorda semlor! Åååh, vad goda dom är! Olssons hembageri, släng er i väggen! :-) Eftersom jag har en dansk herre i huset fick det bli både danska och svenska semlor. Dom danska semlorna är där glasyr på. Antingen vanlig glasyr eller chokladglasyr.

Färdigbakade!
Detta behöver du:
75 g smör
3 dl mjölk
0.75 dl socker
1 krm salt
2 tsk stött kardemumma
25g jäst för söta degar
1 st ägg
9 dl vetemjöl, ca
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg att pensla med
Fyllning till semlorna
mandelmassa
3 dl vispgrädde
florsocker
Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
kakao
Gör så här: Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i lagom stora bitar, cirka 25 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.

Svensk och dansk semla


Färdigbakade!
Detta behöver du:
75 g smör
3 dl mjölk
0.75 dl socker
1 krm salt
2 tsk stött kardemumma
25g jäst för söta degar
1 st ägg
9 dl vetemjöl, ca
1.5 tsk bakpulver
1 st ägg att pensla med
Fyllning till semlorna
mandelmassa
3 dl vispgrädde
florsocker
Glasyr
1.5 dl florsocker
1.5 msk vatten
kakao
Gör så här: Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Bakpulvret gör bullarna extra luftiga. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i lagom stora bitar, cirka 25 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk.

Svensk och dansk semla

Kommentarer
Postat av: Gittan
Fy vad dom Danska ser danska ut! Typiskt med massa choklad o sånt skit! Hahaha
Den svenska ser fin ut! Tur du snart skall flytta till Danmark, du verkar ju mer Dansk än Svensk numera! Jätte fina, men Olssons är ju också bra! : )
Postat av: Nick
Olssons e bäst:)
Postat av: Madde
Ja, Olssons är bra. Men mina är bättre och där är mer kärlek i dom ;-) Haha!
Postat av: Pappa
Madde jättefina semlor det är tur att jag har lärt dig göra dom så fina. Ps. har du stulit tyllen från bageriet?ajabaja det får man inte. MAAAAdddddiiiii
Postat av: Madde
JA, nu är tyllen min!!! Ha ha ha.
Postat av: niklas
Ja för ja tyckte de fattades tyllar där i dag. Kan ju knappt jobb nu. Birgitta den lämnar du tillbaks!!!
Trackback