Stekt ryggfilé av torsk med gröna ärtor och kall sås

Dagens middag blev stekt ryggfilé av torsk, panerad i ägg och ströbröd - och muuuuums, vad gott det blev! Riktigt, riktigt god och saftig. Mycket godare än förväntat!!! Kommer jag verkligen göra igen. :-)



Detta behöver du:

(2 portioner)
1 paket ryggfilé från Findus
ströbröd och 1 ägg

potatis
ärtor
broccoli

sås:
gräddfil
lök
rom (kan uteslutas)
dill
salt och peppar

Gör så här: Tina filéerna. Vänd dom i uppvispat ägg och sedan i ströbröd smaksatt med salt och peppar. Stek filéerna i rikligt med margarin på ganska svag värme, i cirka 12-14 minuter. (Innan detta påbörjar du potatisen).

Under tiden som du steker fisken, kokar du ärtor och broccoli (eller andra grönsaker om du hellre vill ha det). När detta kokar blandar du snabbt ihop såsen. Häll en burk med gräddfil i en skål. Hacka lök och dill och blanda i (och rom om du vill ha det). Salta och peppra.

Servera och njuuut! ;-)




Kommentarer
Postat av: Mamma

Ja det ser lika gott ut som det jag bjöd er på! Fisk är mycket godare än kött!!

2011-01-14 @ 11:15:35
Postat av: Madde

Ja, fisk är mycket godare... Är inte alls glad för kött längre, försöker att undvika att äta det. Godare med fisk, skaldjur och grönsaker! ;-)

2011-01-14 @ 11:29:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0