Wallenbergare med potatismos

Dagens middag; Wallenbergare - kalvfärs, lite kaffegrädde, äggulor, salt, vitpeppar, röra, platta ut små biffar, steka, klart! Väldigt gott och saftigt.

Servera med hemmagjord potatismos, ärtor och lingon (och brunsås om man vill ha det)



Detta behöver du till biffarna:

500 gram kalvfärs
4 äggulor
2 dl kaffegrädde
salt och peppar
smör

potatismosen:

14 potatisar
1 krm salt
1 krm vitpeppar
2 dl mjölk, cirka
grillkrydda
2 msk smör

Gör så här med potatismosen: Koka potatisarna i det salta vattnet tills de är mjuka och lättmosade. Häll av vattnet och mosa potatisen. Ta i smöret och sedan mjölken (som ska vara varm), ta fram elvispen och vispa tills moset är segt och lent. Smaka av.

Wallenbergare: Blanda alla ingredienserna utom smöret ordentligt. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Fixa i ordning åtta lagom stora biffar och stek dem i smör, i kanske 4-5 minuter per sida. Och på svag värme!


Kommentarer
Postat av: Moder Gittan

Ser ju jätte gott ut!! Vad tyckte dansken om det?

Riktig husmanskost! Puss

2011-02-01 @ 17:42:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0