Kladdkaka med kokostoscatäcke
Yummi, vad god denna kladdkakan är!! Enkel att göra och smakar jättegott! Den blir nästan godare dagen efter, eller om den har fått stå några timmar i kylen. Servera med vispgrädde och bär.






Botten:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
Täcket:
40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos
Gör så här: Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.
Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt stå kallt i några timmar, eller över natten.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Gott! : )
Trackback