Kladdkaka med kokostoscatäcke

Yummi, vad god denna kladdkakan är!! Enkel att göra och smakar jättegott! Den blir nästan godare dagen efter, eller om den har fått stå några timmar i kylen. Servera med vispgrädde och bär.







Botten:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör


Täcket:

40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos


Gör så här: Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.

Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt stå kallt i några timmar, eller över natten.


Kommentarer
Postat av: Mamma

Gott! : )

2011-03-20 @ 20:00:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0