Broccoli & västerbottenost paj

En god och vegetarisk matpaj med broccoli och västerbottenost!

Pajskal:
4 dl mjöl
50 g smör
1 dl mjölk eller filmjölk
1 tsk bakpulver

Fyllning:
100 g+100 g riven västerbottensost
300 g broccolibuketter
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna, knåda till en smidig deg. Kavla degen och tumma ut den i pajformen. Fyllning: Koka broccolibuketterna lätt. Blanda 100 g riven västerbottensost, ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning. Placera ut broccolibuketterna i pajskalet. Häll på äggstanningen. Strö över 100 g västerbottensost. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Servera med en god sallad och lite räkor! :)

 


Kladdkaka med kokostoscatäcke

Yummi, vad god denna kladdkakan är!! Enkel att göra och smakar jättegott! Den blir nästan godare dagen efter, eller om den har fått stå några timmar i kylen. Servera med vispgrädde och bär.







Botten:

2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör


Täcket:

40 g smör
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
100 g kokos


Gör så här: Vispa ägg & socker pösigt och blanda sedan ner resten av ingredienserna till bottenkakan. Häll i en rund form med löstagbar botten (med ett bakplåtspapper i botten) och grädda i mitten av ugnen 200 C, ca 15 minuter.

Koka ihop toscasmeten under omrörning. Bred över smeten försiktigt och grädda ytterligare 10 minuter.
Låt stå kallt i några timmar, eller över natten.


Mangokyckling

En smarrig kycklinggryta med mango, champinjoner och purjolök blev dagens middag. Få ingredienser och enkelt att slänga ihop! Perfekt vardagsmat.



Detta behöver du:

2-3 st kycklingfiléer
1-2 tsk sambal oelek
1 dl vatten
1 hönsbuljong
1 msk soja
1 purjolök
2 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 st burkmango

Gör så här: Strimla filéerna. Bryn i smör i en stekgryta. Lägg i sambal oelek, vatten, buljongtärning och soja. Koka under lock i 15 min. Strimla purjolöken grovt. Rör i purjolöken, creme fraiche och mango chutney. Låt koka 5 min. Lägg i mangon som delats i småbitar. Servera med basmatiris och en sallad.


Kycklinggryta med avokado

Mmmm, så gott det här blev! Krämig kycklinggryta med svamp, purjolök och avokado blev dagens middag.



Ingredienser:

3 st kycklingfiléer
½ purjolök
1-2 tsk curry
6-8 champinjoner
3 msk mango chutney
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
soya
salt
cayennepeppar
2 st mogna avokado, skurna i bitar

Gör så här: Skär kycklingen i små bitar och bryn dom i smör. Strimla purjolöken och dela svampen i lagom stora bitar, låt fräsa med kycklingen. Pudra över curry och salt. Tillsätt vatten, hönsbuljong och mango chutney. Låt puttra en stund. Blanda i grädde och creme fraiche, smaka av med soya och kryddorna. Låt puttra tills såsen tjocknar. Ta av grytan från plattan och blanda ner avokado skuren i bitar.

Servera med jasminris och broccoli. Ett tips är att strö över lite cashewnötter, väldigt gott! ; )


RSS 2.0