Lasagne

God och krämig lasagne!



Ingredienser:

500 gram köttfärs
1 paket Knorr Lasagne (lasagneplattor och mix till sås)
½ påse fajita kryddmix
1 st paprika
champinjoner
1 st lök
½ burk krossade tomater
salt & peppar
grillkrydda
lite cayennepeppar

riven ost

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Bryn köttfärsen och häll sedan på mixen till såsen + vatten och mjölk. (mängd står på förpackningen). Låt småkoka. Skär grönsaker och häll ner i såsen.  Smaksätt med kryddorna. Låt koka ytterligare någon minut. Ta en ugnsäker form. Varva såsblandningen med lasganeplattorna. Börja ALLTID med såsen. Strö över riven ost.

200 grader, 30-35 minuter

Servera med en god sallad.

Nytt jobb och enchiladas med kyckling

Har inte blivit så mycket bloggande på senaste tiden, på grund av mitt nya jobb. Har NOLL krafter när jag kommer hem innanför dörren. :-) Men här är ett gott recept på kycklingenchiladas!

Detta behöver du:

1 gul lök
1 grön paprika
1 röd paprika
4-5 champinjoner
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1-2 krm cayennepeppar
smör
3 dl salsa (hot, medium eller mild)
6-8 tortillabröd
2 dl riven ost



Gör så här: Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Skölj och strimla svampen. Strimla kycklingfiléerna.

Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs kycklingen ett par min. Lägg över kycklingen i en gryta. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 5 min. Lägg grönsakerna i grytan. Krydda med salt och peppar. Häll över salsan och låt puttra några min.

Fördela kycklingröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg i en lätt smord ugnssäker form. Strö över ost och gratinera i 250°C, ca 10 min.

Servera med en klick gräddfil, salsa och en blandad sallad.


Kasslerpanna med sötsur sås

En enkel och god vardagsrätt! :-)

5 port:
ca 400 g kassler i strimlor
1 gul lök, skivad
smör att steka i
1 liten burk ananasringar, skurna i bitar
2 tomater i klyftor
3 msk mango chutney
2-3 dl vatten + redning
salt & peppar


Gör så här:
Stek kassler och lök tills de får lite färg. Tillsätt ananas, tomater och mango chutney. Häll på vatten + redning och låt puttra tills det tjocknar. Smaka av med salt & peppar.


Servera med ris och en god sallad.


Köttfärslimpa

För första gången i mitt liv gjorde jag köttfärslimpa till middag. Den blev riktigt god och saftig! :-)

Detta behöver ni:

400-500 g nötfärs
1 dl ströbröd
2 dl mjölk
1-2 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk råriven gul lök
1 ägg

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla i 10 minuter. Blanda i nötfärs, kryddor, lök och ägg. Arbeta allt smidigt. Smörj ett ugnsäkert fat. Forma köttfärsen till en limpa.


Stek i ugn i 50-60 minuter tills allt är genomstekt.



Servera med potatis, broccoli och en god gräddsås/brunsås.


RSS 2.0