Tacogratäng

Gjorde en väldigt god tacogratäng idag. Godare än vanligt!! :-)

Detta behöver du:

400 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
5 st färska champinjoner
1 st paprika
1 burk salsa
200 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
riven ost
nachos

Gör såhär: Skär paprikan och svampen i bitar, lägg åt sidan. Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan. Låt puttra i cirka 5 min.



Blanda ihop philadelphiaost och creme fraiche i bottnen av en ugnsform.



När köttfärsen stekt färdigt blandar du i svampen och paprikan, låt steka med i några minuter. Häll sedan över köttfärsblandningen på philadelphiaosten/creme fraichen.



Och till sist häller du över salsan och riven ost.

Ugn: 225 grader, i cirka 10-15 min.
Servera med en god sallad och nachos.




Omelett

Omelett är enkelt att slänga ihop till frukost eller lunch!



Detta behöver du:

3 ägg
1-2 msk mjölk eller vatten
strimlad skinka
½ tomat, hackad
½ rödlök, hackad
grillkrydda
salt och peppar

Gör såhär: Blanda ihop äggen och mjölken/vattnet. Häll sedan i övriga ingredienser. Smält smör i en stekpanna och häll sedan i smeten, sänk värmen (stek på cirka 4-5:an). Låt steka tills den är klar.

Servera med en sallad.

Kycklinggryta

God kycklinggryta som man helst ska göra dagen innan den ska ätas, så den får stå och dra sig lite. Men det går lika bra om den får stå över dagen också.

(5 personer)

Bena ur 2 grillade kycklingar

Koka upp i en kastrull:
2 msk smör
2-3 msk fransk senap
3 msk soya
1 msk grönpeppar (krossa den lite lätt)
4 dl vispgrädde
4 dl creme fraiche
6 st färska champinjoner
cashewnötter, osaltade

Smaka dig fram...

Gör såhär: Skär köttet i lagom stora bitar och lägg sedan över i en form. Skär svampen och lägg i dessa tillsammans med kycklingen.



Häll över såsen och låt stå över natten/dagen. (Funkar med några timmar också). 



Ugn: 225 grader, ca 15 min
Servera med ris och en god sallad. (Cashewnötter om man vill ha det).

TESTA DETTA NU! :-)


Köttfärsbiffar med soltorkad tomat, basilika och mozzarella

Nu har jag börjat med LCHF, vilket innebär INGA kolhydrater! (Alltså ingen ris, pasta, potatis eller bröd).  

Denna goda maträtten gjorde jag igår!

Du behöver:
600 gram köttfärs
1 förp mozzarella i bit
färsk basilika
4 st soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt och peppar
smör att steka i

Sås:
stekskyn
2 dl mellangrädde
100 gram philadelphiaost
½ köttbuljongtärning

Gör såhär: Skär mozzarellan i små bitar, hacka basilika och strimla soltorkade tomater. Blanda med köttfärsen och grädden. Smaksätt med salt och peppar. Forma till biffar. (Det blir cirka 8 stycken).



Stek med mycket smör. Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphia och buljongtärning i steksyn. Låt koka upp och lägg i biffarna och låt dem puttra med tills de är genomstekta. (Blir såsen för tjock så späd på med lite vatten)

Servera med sallad (och ris/potatis om man inte vill äta LCHF).


RSS 2.0