Kotletter i purjolök- och champinjonsås
Snabb och lättlagad vardagsmat - och gott är det! :-)
Ingredienser:
1 st purjolök
200 gram färska champinjoner
4 st fläskkotletter
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
2 msk kalvfond
smör
salt och peppar
Gör så här: Strimla purjolöken. Skär champinjonerna i skivor. Värm upp en stekpanna med lite smör. Fräs lök och champinjoner ett par minuter. Lägg över på en tallrik. Stek kotletterna några minuter på varje sida. Salta och peppra under tiden. Häll på crème fraiche, vatten och kalvfond och rör om. Tillsätt löken och champinjonerna och låt allt puttra några minuter. Smaka av.
Servera med antingen ris eller ugnsbakade rotfrukter (potatis, paprika, morot, zucchini, rödlök).
SMAKLIG SPIS!
Alltså det såg riktigt GOTT ut! Var får du allt i från? Hahaha Ska jag prova! Sov gott Birgitta! Puss
Glömde säga att jag sitter och sväljer så sugen jag blev! ; )
Hahaha, sjuk är du. Sätt i gång och laga denna nu! Det är väldigt gott!