Kycklinggratäng med dijonsenap

Testade att göra Iias goda och krämiga kycklinggratäng igår, och gott blev det! :-)

Detta behöver du:
4 st kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
riven ost
salt och peppar

haricots verts
fetaost och rödlök

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Putsa filéerna och banka ut dom om dom är ojämna. Stek i smör så att dom får en fin yta. Skiva tomaterna tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.



Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med creme fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost.



In i ugnen i cirka 20-25 minuter.



Koka haricot verts i lättsaltat vatten i någon minut. Skär fetaosten och rödlöken i bitar och blanda med bönorna. Servera med gratängen (och ris om man vill ha det).



Smaklig spis! :-)

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Ojojoj ser riktigt gott ut! Smakar det lika bra som det ser ut?!:-) Mmmm!

2010-09-22 @ 19:36:58
Postat av: Birgitta

Men oj vad gott! Iia får nog också starta en matblogg! Hallå Iia kom igen nu va!

Alltså fy vad dansken han är bortskämd!

Jätte fint Egge! : )

2010-09-23 @ 09:56:26
Postat av: Madde

Mmmm, det var redigt gott! :-)

Ni ska bara smaka den skinkröran jag gjorde igår till bakad potatis, sååå god. Den ska ni testa!

2010-09-23 @ 11:00:10
Postat av: Iia Bäckström

haha Birgitta, du e rolig du!!! gu va gott det såg ut Madeleine, du är en fena på att göra det suktande till o med på bild... //

2010-09-23 @ 13:19:27
Postat av: Anonym

Mmmm vad gott det var! Lånar receptet:)

2010-12-28 @ 23:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0