Sockerkaksbotten
Den bästa och godaste sockerkaksbotten! (recept till Stefan) :-)
Ingredienser:
4 st ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,75 dl potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Gör så här: Smörj och bröa en form ca 26 cm i diameter. Vispa ägg och socker med elvisp. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och tillsätt till äggsmeten. Kör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna eller låt den kallna i formen under bakhandduk. Skär bottnen i 3 delar. (Använd en brödkniv och skär försiktigt runtom för att sedan komma in mot mitten.
Använd vaniljkräm, sylt, färska bär/frukter och vispgrädde som fyllning i tårtan. Tårtan blir godast om den får stå ½ dygn innan servering så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.
Ok Birgitta, låter fint!